Czuczor Attila Leányfalu Termálfürdő Kft. ügyvezető igazgatója közzétételre küldte (2012.02.19. 9:22)

Kedves Vendégeink!

A február 15-i, éjszakai vihar olyan mértékben megrongálta a fürdő úszó- és tanmedencék fölé épített légtartásos sátrat, ami nem teszi lehetővé, hogy a medencéket működtessük, Önök pedig azokat a megszokottak szerint használhassák.
Sajnos a vihar által okozott kár a sátoron kívül több műszaki berendezést (világítás, termálvizes hőcserélő, gázos légtechnika) is érintett, így komplex, nagy értékű kárt szenvedett el a fürdő és kiemelt partnere a KÓPÉ Úszó- és Vízilabda Iskola.  A medencék burkolata és gépészete talán nem sérült, de erről csak a sérült sátor elbontása után lehet érdemben nyilatkozni.

Tisztán és világosan látni kell, hogy olyan jellegű problémával állunk szemben, ami miatt az úszómedence hosszú időre ki fog esni a fürdő működéséből.  Jelenlegi műszaki lehetőségeinkkel nem tudjuk biztosítani az úszómedence fedés nélküli üzemét, 2250 m3 víz megfelelő hőntartása a téli időszakban nem lehetséges.

Mindent megteszünk, hogy Vendégeink a lehetőségekhez mérten mielőbb úszási lehetőséghez jussanak. Ezért a hétvégén előkészítjük a strandmedencénket (a 11-út mellett található, más néven 150-es medencét) a gyors nyitásra. Amint a külső időjárási körülmények megfelelőek lesznek, úgy nyitjuk meg az úszómedencét is. Ez az elmúlt évek tapasztalata alapján április közepei időpontra tehető. A vendégeket érintő egyéb kompenzációról később lesz döntés.

Az fürdő úszóvendégeitől, az úszóiskola növendékeitől (a szülőktől), az edzőktől elnézést és megértést kérünk, a bekövetkezett események tőlünk függetlenül alakultak így.

Az esemény kapcsán minden érintettel felvettük a kapcsolatot (biztosító, légtechnikai karbantartás, sátras cég, stb.).
A dolgok állásáról (medencehasználat és kompenzálás) folyamatosan tájékoztatjuk Önöket.

Czuczor Attila
Leányfalu Termálfürdő Kft.

Leányfalu, 2012. február 18.

Közzétéve 2012.02.19. 14:22 (Tóth Béla)